Rom – Malmö 2010

Johan Miörner
Distans: 2404 km på en knapp månad
Budget: Drygt en hundring om dagen (inklusive en ny bakväxel) om man bortser från de första dagarna i Rom och en bizarr utsvävning i schweiziska St Gallens nattliv.
Mat: Müsli, pasta och tonfisk. Tror faktiskt inte det var mycket mer än så.


Gå till bildarkivet på Flickr (hela resan) | Visa en karta över rutten
Gå vidare till första delen av reseberättelsen eller välj land nedan.
Visa alla blogginlägg som skrevs under denna resa (många av dem finns i trimmade versioner, satta i ett sammanhang i reseberättelsen).

En värdig avslutning

Jag var inte färdigcyklad (blir man någonsin det?) efter turen i sydostasien och Kina och kände att jag hade mer att ge. Ett alternativ hade varit att cykla mot Nepal, men situationen i Tibet hade gjort det till en väldigt dyr utsvävning (det kommer en dag för det också). Ett annat hade varit att fortsätta hemåt genom stan-länderna men jag hade jobb den 1 juni och kände inte att det fanns tid nog (det kommer en dag öven för detta, kanske snart!). Vi hade redan tidigare avfärdat rutten mot Beijing på grund av visumbekymmer.

Jag bestämde mig till slut för att ta tillfället i akt och cykla en runda i västeuropa. Skulle jag någonsin cykla i västeuropa skulle det bli nu, jag hade pengar, tid och det ligger trots allt “på vägen hem”. Jag bokade en flygbiljett från Chengdu till Rom (något som visade sig vara ett lyckodrag med tanke på att Rom var den enda flygplats som var öppen när askmolnet satte stopp för flyget) och tänkte egentligen inte mycket mer på det förän jag stod på flygplatsen i Rom (efter en liten omväg via Guangzho och Bangkok), utan cykel men vid gott mod.

Det blev en mysig tur genom Europa. Vädermännen var på min sida genom Italien, raka motsatsen till Tyskland där det var rejält kallt och regnade varje dag i tio dagar. Inte särskilt spännande, inget spektakulärt, det var aldrig något riktigt äventyr. Samtidigt är Toscana vackert, alperna är storslagna och jag hade tre väldigt trevliga vilodagar i Schweiz. Faktum är att jag kan tänka mig att komma tillbaka och cykla mer i alperna om ett par år.


Gå till bildarkivet på Flickr (hela resan)
Gå vidare till första delen av reseberättelsen eller välj land nedan.
Visa alla blogginlägg som skrevs under denna resa (många av dem finns i trimmade versioner, satta i ett sammanhang i reseberättelsen).

Italien

Österrike

Schweiz

Tyskland


Karta över rutten


Visa Rom – Malmö på en större karta

Lämna en kommentar

* måste du fylla i