Sverige

Vägar/karta: Landsvägar blandat med ett fåtal cykelvägar. Vi cyklade iväg från Lomma utan karta och utanför Lund insåg vi att trots vår lokalkännedom behövde vi nog trots allt lite hjälp på vägen och köpte en standard vägkarta på en mack.


Gå till bildarkivet på Flickr (hela resan) | Bildarkiv (endast sverige) | Starta bildspel (endast sverige)
Gå vidare till nästa del av reseberättelsen eller välj land nedan.

Två tunga dagar i Skåne

Någonstans utanför Genarp

Under den tid som gått sedan jag och Ola tog våra första tramptag från Lomma i början av juni 2008 har jag lärt mig många vettiga saker. En av dem är att man aldrig är ordentligt förberedd inför något förän efteråt. Det kanske låter motsägelsefullt, men jag har så många gånger fått uppleva känslan av att vara helt förberedd och därefter hur allting rasar samman när det väl kommer till kritan. Endast efter det att man har genomfört något är man förberedd inför att göra det. Hemligheten med att komma iväg på en lång cykeltur är alltså att acceptera att man aldrig blir ordentligt förberedd och inte sträva efter att bli det.

Jag mötte upp Ola hemma hos honom och tillsammans satte vi fart mot Lund. Det var fint väder men de skånska vindarna blåste inte på vårt håll (gör de någonsin det?) och när vi stannade för lunch utanför Häckeberga var vi faktiskt ganska slut. Det var varmt och cykeln kändes tung, maten smakade trist och man hade så mycket i huvudet att det var svårt att njuta av det vackra skånska landskapet.

Vi kokade en flaska glögg som imundigades till middagen i Abbekås. Glögg stärkte modet och efter en svettig natt i tältet cyklade vi de sista milen till Ystad. Färjan avgick inte förän på eftermiddagen och vi spenderade dagen med att driva runt i Ystad med omgivning, köpte lite mat och stekte köttbullar. Vi träffade en arbetskamrat från Fruktbudet och fick en rejäl påse frukt som vi tryckte i oss på torget. Det var inget fel på inställningen, men känslan av att man var helt oförberedd gnagde lite i bakhuvudet. Plötsligt insåg jag att trots att jag egentligen bara var 10-12 mil hemifrån (en timmes bussresa…) så fanns det ingen återvändo. Jag visste att jag aldrig kunde acceptera ett nederlag, att jag måste slutföra det jag påbörjar och resenären i mig längtade trots allt till andra sidan östersjön…


Gå till bildarkivet på Flickr (hela resan) | Bildarkiv (endast sverige) | Starta bildspel (endast sverige)
Gå vidare till nästa del av reseberättelsen eller välj land nedan.

Sverige

Polen

Slovakien

Ungern

Rumänien

Bulgarien

Turkiet

Lämna en kommentar

* måste du fylla i