En visumforlangning…

…i Lijiang bjod inte pa nagra stora utmaningar. Reglerna sager att man som utlanning maste registrera sig i varje stad man ska sova i, men de hotell vi bott pa har inte riktigt brytt sig. Det har inte vi heller. Enligt backpackers vi traffat pa vagen skulle detta bli ett problem nar vi ville ansoka om visumforlangning i Lijiang, de skulle ha synpunkter pa att vi underlatit att registrera oss.

Vi kom till PSB utan att ens vara registrerade pa hotellet i Lijiang. Det visade sig vara omojligt att fa en visumforlangning utan att man fanns i deras hotell-registrerings-system (vilket land med sjalvrespekt har inte ett sant?) och efter att var handlaggare (en trevlig tjej) ringt och skallt lite pa hotellet akte vi tillbaka for att registrera oss. Det rackte bevisligen med en registrering pa en manad, for nar vi kom tillbaka till kontoret (efter deras 3,5 h langa lunch) fick vi enkelt vara nya visum av en kille som sag ut att redan vara kladd for kvallens dans… Lite ovantat fick vi 32 dagar istallet for 30.

Vi har efter langa overlaggningar kommit fram till att vi inte kommer att cykla den sista biten fran Chengdu till Peking. Den beskrivs till storsta delen som en halvplatt, sotig, vag genom en industrialiserad del av Kina. Det ar inte riktigt vad vi ar ute efter. Nar vi kommer till Chengdu (om ungefar 80 mil) kommer vi ha cyklat over 700 mil genom sydostasien och sodra kina. Ola kanner sig nojd och har valt att boka en flygbiljett hem till Kph i mitten av april, och for min egen del kanns det som att man kommit in i nagot av en atervandsgrand. Att cykla genom Tibet, som det ser ut nu, ar omojligt och tiden begransar mig att cykla hemat via stan-landerna (det kommer en tid for det ocksa, kanske snart…). Samtidigt tycker jag det ar helt ologiskt att aka hem nar jag inte borjar jobba foran den 1 juni och kommer darfor flyga till Rom och cykla over alperna hemat. Det kan nog bli bra. En var-cykling genom europa kan vara en romantisk upplevelse tillsammans med min cykel och mitt talt, men det kan ocksa vara betydligt blotare och kallare an man kanske hade onskat.

Jag onskar att vi hade kunnat ladda upp bilder, men det verkar inte som att det fungerar. Vi fortsatte cykla osterut fran Lijiang, via Yongsheng, Panizihua och ett antal andra kinesiska betongstader till Xichang dar vi har en vilodag for att spara pa krafterna infor de sista backarna. Aven om de senaste tva manadernas bergscykling varit en frojd for alla sinnen sa vill nog vara ben lamna in en reservation…

Den varsta torkan pa hundra ar (enligt den statliga CCTV9 pa engelska) har gjort landskapet torrt och brunt i hela Yunnan, men de senaste dagarna i Sichuan har faktiskt bjudit pa lite gronare landskap. Vyerna ar mindre spektakulara an nar vi var uppe pa hogre hojder, men det ar onekligen mysig cykling i ett vackert landskap. Byarna ligger tatare och det ar latt att fa tag pa mat och lask (nar man blir sockersugen, vilket man ar for det mesta) och vagen gar upp och ner snarare an upp,upp,upp,upp,upp,neeeeeeeer. Vi hade en 35 km nedforsbacke forsta dagen ut ur Lijiang, foljt av en 10 km stigning samma dag men i ovrigt har man fatt tillbaka varje liten stigning med en liten nedforsbacke.

Vi fortsatter nu mot Chengdu och tankte stanna till och kolla pa varldens storsta Buddha i Leshan pa vagen dit.

 • Lena

  April 2nd, 2010

  Då träffar vi snart Ola. Kanske han kan komma o hälsa på å vara vår son nån dag eftersom vår egen valt att vara hemifrån så länge som möjligt. Men jag förstår vårkänslorna inför Europa även om jag inte riktigt kan begripa den romantiska upplevelsen ensam i ett sunkigt tält.
  Tiden går i alla fall ganska fort till juni nu när våren är här.
  Kram på er…och Ola…snälla…hälsa på oss!!!

 • Caroline

  April 3rd, 2010

  Vænnen min!
  Jag tycker bestæmt att du kommer hem den 29e april, så tar vi tåget øver bron tillsammans och sen åker du aldrig mer bort sådær længe igen! (inte førræn jag sjælv ska åka iaf!)
  Kram och allt!

 • Anonymous

  April 6th, 2010

  Välkommna hem pågar! Ska vi roligt att träffa er!

 • Hans F

  April 6th, 2010

  Hej Johan och Ola,

  Njuter av era reseskildringar sittandes i ett påskgrått Halmstad. Keep the fire burning lads!

 • L0ll0 Persson

  April 13th, 2010

  Våren är på väg,flyttfåglarna anländer..snart även ni.
  Varmt välkomna och efterlängtade!!!!!!
  Kramar,Kramar och Kramar!!!!!!!

 • Elof Barsk

  April 15th, 2010

  Ni har haft det skönt i alla fall en stor del av tiden. En rejäl resa minsann. Inget dåligt projekt och tiden är nära att sammanfatta. Skönt på många sätt. Välkomna hem!

 • No trackbacks yet

Lämna en kommentar

* måste du fylla i